De badkamers op de verdieping van een jaren vijftig woning zijn vaak klein. Dorpels, opstapjes, draaiende deuren en een onhandig indeling vormen vaak knelpunten in gebruik en comfort. Met goed geselecteerd (innovatief) sanitair en een betere indeling van de ruimte kunnen de bruikbaarheid, veiligheid en het comfort verbeterd worden. Hieronder een aantal oplossingen.
Een schuifdeur in plaats van een draaiende deur
Een schuifdeur die is opgenomen in de wand zorgt voor een brede doorgang en zorgt voor meer ruimte doordat de draairichting van de deur vervalt.
Een flexibele dorpel
Een flexibele dorpel is een dorpel die, op het moment dat er iemand over heen rijdt met bijvoorbeeld een rollator, in de vloer zinkt tot het niveau van de vloer. Gecombineerd met een epoxy gietvloer ontstaat er een minimaal hoogteverschil. Een flexibele dorpel ziet er uit als een gewone dorpel en werkt bovendien ook als een goede waterkering in de badkamer.
Een rolstoelwastafel
Een rolstoelwastafel geeft meer manoeuvreerruimte onder de wastafel zodat de bewoner met de benen onder de wastafel kan rijden met een rolstoel of aan de wastafel kan gaan zitten in plaats van staan.
E-shower
Een E-shower is een innovatief product, fors energie- en waterbesparende douche en met veel comfort.
Als u niet alleen een douche wil, kunt u ook een instapbad overwegen (niet op de tekeningen te zien). Baden zijn voor ouderen vaak te hoog om in te stappen en soms gevaarlijk door uitglij- en valgevaar. Instapbaden met deurtje geven de mogelijkheid zonder hoge opstap in bad te gaan.