Vergroten van de badkamer

De badkamers op de verdieping zijn vaak klein. Dorpels, opstapjes, draaiende deuren en een onhandige indeling vormen vaak knelpunten in gebruik en comfort. In deze oplossingen wordt de badkamer vergroot door de aangrenzende inbouwkast te laten vervallen. Ook zijn er diverse andere oplossingen waarmee de bruikbaarheid en het comfort verbeterd kunnen worden.

Eigenschappen

Prijsindicatie
€11.000

Soort oplossing
  • badkamer
Het ontwerpteam

De badkamers op de verdieping van een jaren vijftig woning zijn vaak klein. Dorpels, opstapjes, draaiende deuren en een onhandig indeling vormen vaak knelpunten in gebruik en comfort. Met goed geselecteerd (innovatief) sanitair en een betere indeling van de ruimte kunnen de bruikbaarheid, veiligheid en het comfort verbeterd worden. Hieronder een aantal oplossingen.

Vergroten van de badkamerruimte
Deze badkamerruimte kan worden vergroot door een inbouwkast in de aangrenzende slaapkamer te laten vervallen. Deze extra ruimte maakt de plaatsing van een hangend toilet mogelijk.

Een schuifdeur in plaats van een draaiende deur
Een schuifdeur die is opgenomen in de wand zorgt voor een brede doorgang en zorgt voor meer ruimte doordat de draairichting van de deur vervalt.

Een flexibele dorpel
Een flexibele dorpel is een dorpel die, op het moment dat er iemand over heen rijdt met bijvoorbeeld een rollator, in de vloer zinkt tot het niveau van de vloer. Gecombineerd met een epoxy gietvloer ontstaat er een minimaal hoogteverschil. Een flexibele dorpel ziet er uit als een gewone dorpel en werkt bovendien ook als een goede waterkering in de badkamer.

Een rolstoelwastafel
Een rolstoelwastafel geeft meer manoeuvreerruimte onder de wastafel zodat de bewoner met de benen onder de wastafel kan rijden met een rolstoel of aan de wastafel kan gaan zitten in plaats van staan.

 

Bekijk ook

Het team dat onderzoek deed naar de rijtjeswoning uit de jaren vijftig:

Rob van Baalen – architect bij Brandjes van Baalen Architecten
Luuk van Baalen – stedenbouwkundige bij gemeente Bergen op Zoom
Jeroen Wilhelmus – communicatieadviseur bij Another Road Song