Hans en Ria wonen in een patiobungalow

Hans (76) en Ria (75) wonen al 28 jaar met veel plezier in hun patiobungalow in Breda. Het echtpaar geniet van de buurt en is zeer tevreden over hun eigen woning. Vooral de sociale steun in het woonhofje vinden zij zeer waardevol. “We staan voor elkaar klaar en helpen elkaar. De bewoners hier staan open om elkaar te helpen,” vertelt Ria. De wijk heeft alle basisvoorzieningen zoals een gezondheidscentrum en een winkelcentrum. Daarnaast ligt de wijk dichtbij uitvalswegen en ligt de halte voor de bus naar het centrum op paar minuten loopafstand.      

Ga naar de ontwerpoplossingen

Patiobungalow

Patiobungalow

Hans was jarenlang directeur van Basisschool Weilust. Ook na hun pensioen bleef het echtpaar actief: hij zette zich in als adviseur en voorzitter van de Koninklijke Zangvereniging Breda’s Mannenkoor, speelde jarenlang Sinterklaas en maakte deel uit van het bestuur van een opleidingsinstituut. Ria is lid van de bridgeclub en speelt een belangrijke rol in de zorg voor de kleinkinderen. Het echtpaar is nog vitaal en gezond, hoewel Hans in 2015 flinke gezondheidsproblemen heeft gehad. Om zijn gezondheid op peil te houden maakt hij iedere ochtend een wandeling door de buurt.

In hun woning hebben zij al een aantal aanpassingen gedaan zoals het sanitair, betere isolatie en inbraakveiligheid. Zij overwegen een antislipvloer in de badkamer aan te leggen om de veiligheid te verbeteren en een elektrische deur in hun garage, voor het gemak. Het echtpaar heeft dus al nagedacht over de toekomst, en wellicht valt er nog meer te verbeteren in huis.

Maar als de gezondheid van een van beide verslechtert, overwegen ze toch te verhuizen naar een aanleunwoning of naar een woning die gerealiseerd kan worden op het perceel van hun kinderen.