Ger en Corry wonen in een hoogbouwflat

Op de hoogste etage van hun flat uit de jaren zeventig wonen Ger (77) en Corry (80). Acht jaar geleden verkochten zij hun woning om naar een comfortabel en gelijkvloers appartement te verhuizen. “Het bevalt ons hier heel goed. Het is simpeler in onderhoud: we hebben geen tuin, en het onderhoud van de woning doet de verhuurder van het complex. En we hebben vanaf de bovenste verdieping een prachtig uitzicht over de straat en de stad. Nee, ik zou niet willen ruilen met de bewoners op de eerste verdieping,” lacht Ger.

Ga naar de ontwerpoplossingen

Hoogbouwflat jaren '70

Hoogbouwflat jaren'70

Er wonen veel senioren in deze flat, en de sociale cohesie is sterk. Dit komt mede door een paar wat jongere dames in de flat die allerlei sociale activiteiten initiëren. Zij regelen bijvoorbeeld een bloemetje voor de zieke bewoners, maar zij organiseren ook samen met de bewonerscommissie een wandel- of fietstocht, de nieuwjaarsborrel en de zomerbarbecue. Momenteel proberen de bewoners een jeu de boules-baan te realiseren op de groenstrook voor de flat.

Ger houdt ook een oogje in het zeil bij zijn buurvrouw, die niet meer zo goed is. Ze hebben afgesproken dat zij haar krant ook meeneemt naar boven en in een tasje stopt dat aan de voordeur hangt. “Als zij om 10 uur de krant er nog niet heeft uitgehaald, dan ga ik even bij haar kijken.”
Kortom, Ger en Corry zijn heel tevreden bewoners. Maar Ger ziet ook wel dat, ondanks het ruime appartement, je er niet met een rolstoel kunt wonen. “Daarvoor zijn de deuren te smal, en de badkamer en toilet te krap. Het is mooi dat de architecten er allerlei oplossingen voor bedacht hebben. Nu de verhuurder nog overtuigen!”