Betere toegang: voorgevel met schuifpui

De toegang tot de woning via de voordeur heeft beperkingen. Zodra er wat meer manoeuvreerruimte nodig is, of als er wielen aan te pas komen, is de doorgang te krap en de drempel te hoog. Een schuifpui in de voorgevel kan uitkomst bieden.

Afbeeldingen 1 2

Eigenschappen

Prijsindicatie
€3.500

Soort oplossing
  • entree
  • schuifpui
  • woonkamer
Het ontwerpteam

De beperkingen van de voordeur zijn niet alleen lastig voor mensen met een rollator, rolstoel of scootmobiel; ook voor een buggy of kinderwagen zijn de drempels onhandig en is de gang vaak te smal. In plaats van te investeren in aanpassingen aan de bestaande voordeur, hal, gang en deuren, kan ook een directe toegang tot de woonkamer of keuken worden gemaakt met een schuifpui in de voorgevel.

Hiervoor moet de gemetselde borstwering worden verwijderd, inclusief de eventueel aanwezige radiator. Ook moet het raamkozijn worden aangepast of vervangen ten behoeve van de schuifpui of dubbele deur. Een nieuwe radiator kan geplaatst worden aan de zijkanten, in de vorm van een verticaal hoog model of twee kleine radiatoren.

Met deze oplossing kun je kiezen welke toegang tot de woning je gebruikt, afhankelijk van hoeveel manoeuvreerruimte je nodig hebt. Vanuit de woonkamer geredeneerd heeft deze schuifpui of dubbele deur een directe toegang tot de voortuin of privézone grenzend aan het trottoir. Dit kan op een laagdrempelige manier meer sociaal contact genereren.

 

 

Bekijk ook

Het team dat onderzoek deed naar de rijtjeswoning uit de jaren vijftig:

Rob van Baalen – architect bij Brandjes van Baalen Architecten
Luuk van Baalen – stedenbouwkundige bij gemeente Bergen op Zoom
Jeroen Wilhelmus – communicatieadviseur bij Another Road Song